Hlavní obsah

Kamión přeletěl most a skončil v remízku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PODIVÍN

Na dálnici D2 havaroval v pátek ráno zahraniční kamión. Neštěstí si vyžádalo zásah hasičů a zdravotníků. Těžký kolos jel několik desítek metrů mimo dálnici, sjel z mostku nad odvodňovacím kanálem a nakonec dosedl v remízku pod dálnicí. Při nehodě se řidič kamiónu zranil a byl převezen do nemocnice.

Článek

Řidič nákladního automobilu z Maďarska s nákladem zemědělské techniky zřejmě zaspal. Na rovném úseku dálnice vyjelo auto mimo vozovku a po desítkách metrů jízdy a pádu z mostu zůstalo stát vzpříčené na vyvráceném porostu. Zraněného řidiče odvezla sanitka do nemocnice. Nehoda si nevyžádala omezení provozu na dálnici, protože kamión skončil zcela mimo těleso dálnice.

V úseku dálnice D2 vymezeném dálničními sjezdy u Podivína a Břeclavi je to letos další ze série nehod řidičů nákladních aut. Mezi příčinami se letos již objevil defekt předního kola i výjimečný lom čepu návěsu, typická nehoda ale vypadá podobně, jako ta páteční.

Řidič, který má za sebou stovky kilometrů na území ČR, spěchá k několik kilometrů vzdálenému hraničnímu přechodu se Slovenskem, aby čekání na odbavení na hranici spojil s odpočinkem. Nejčastěji se taková událost stane brzy ráno, po hodinách noční jízdy, když únava zvítězí nad snahou zvládnou poslední kus cesty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám