Hlavní obsah

Lékař chtěl podplatit kontrolory luxusním zájezdem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Jak zajistit, aby kontrola ze zdravotní pojišťovny proběhala hladce a bez komplikací? Soukromý lékař z Plzně zvolil cestu korupce. Pokusil se podplatit dvě revizní lékařsky zdejší pobočky zdravotní pojišťovny Metal-Aliance. Místo očekávaného přimhouření oka ale přišla studená sprcha v podobě policejního zadržení a následného obvinění z trestného činu podplácení.

Článek

Podle zdroje z pojišťovny, který si nepřál být jmenován,  nabídl třiačtyřicetiletý lékař jako úplatek poukázku na zájezd od cestovní kanceláře Fischer v hodnotě čtyřiceti tisíc korun. "Přišel na jednání a bez nějakého vysvětlení nechal na stole obálku. Tam byly poukázky na zájezd. Informovali jsme lidi z plzeňské pobočky protikorupční policie, která později zasáhla," řekl zdroj.

Pracovníci pojišťovny už podle policejního scénáře pozvali lékaře na další schůzku, kde se ho záměrně zeptali, co to mělo znamenat s tou obálkou. "Řekl, že to je odměna za bezproblémový průběh kontroly," uvedl zdroj. Celý průběh jednání monitorovala policie, lékaře poté zadržela. Už tak nemohl například tvrdit, že si tam obálku jen tak zapomněl.  Po výslechu byl  propuštěn a vyšetřování pokračuje na svobodě.  Policie ani státní zastupitelství zatím k případu nesdělily žádné podrobnosti. Plzeňská státní zástupkyně Antonie Zelená pouze potvrdila, že trestní oznámení v tomto duchu od jedné zdravotní pojišťovny bylo předmětem prověřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám