Hlavní obsah

Soud potrestal muže za přepadení hráče z kasina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud ve čtvrtek vynesl rozsudky nad trojicí mužů, kteří letos v březnu přepadli šťastného výherce z kasina Millennium. Podle obžaloby i soudu se na přepadení podíleli tři pachatelé. Pavel Bryndal dostal pětiletý trest, Jan Hlavsa 7,5 roku a Martin Nedorost tříletý podmíněný trest. Akci údajně zosnoval krupiér Martin Nedorost ze Slovenska, který si vyhrávajícího klienta všiml.

Článek

Desátý březnový den se třiapadesátiletému Vítu Tóthovi z Prahy rýsoval jako jeden z nejšťastnějších v životě. Pravidelnému hráči rulety se v kasinu mimořádně dařilo. Nad ránem mu ale radost utnulo loupežné přepadení, při kterém byl zmlácen a obrán o statisícovou výhru.

Byla to životní výhra

"Do kasina chodím pravidelně, protože jsem abstinent a nesnáším zakouřené restaurace, v kasinech se pohybuje společnost na lepší úrovni, cítím se tam dobře," vyprávěl v úterý u soudu poškozený muž, milovník rulety. "Tehdy jsem si s sebou přinesl 123 tisíc korun a pořád jsem byl úspěšný, vyhrál jsem 560 tisíc. Byla to životní výhra. Ale nakonec jsem se z toho moc neradoval," pokračoval.

Informace o šťastné Tóthově ruce Nedorost předal známému šestadvacetiletému Janu Hlavsovi, s nímž si prý předávali tipy na potenciální oběti z kasina zhruba tři měsíce. Hlavsa se pak zkontaktoval s pětatřicetiletým Pavlem Bryndou, s nímž se vydal Tótha přepadnout.

Pomoc se snažil přivolat marně

Hráčovu bílou fabii sledovali až na pražské bohnické sídliště, kde oběť před svým bydlištěm zaparkovala. "Po deseti krocích jsem uviděl muže. Chtěl cigaretu, ale pak se na mě vrhnul. Byl to moment překvapení, přepadení by mě ani ve snu nenapadlo," svěřil se Tóth. Útočník ho pěstí mlátil především do hlavy a obličeje, čímž mu způsobil pohmožděniny, otoky, krevní výron a tržné rány.

Tóth útok neopětoval. "Neudeřil jsem ho ani jednou, chránil jsem si hlavu a zuby, abych o ně nepřišel. Diplomatku s penězi jsem držel pod sebou," popsal. Párkrát marně zavolal o pomoc. Agresor mu slovně vyhrožoval pistolí. "Říkal, že zbraň má a klidně mě zastřelí," upřesnil Tóth.

Muž na obzoru patřil k útočníkovi

Když po pár minutách spatřil dalšího muže, bláhově věřil, že ho zachrání. "Jenže to byl druhý pachatel," posteskl si Tóth. "Podržel mě za ruce, vzal mi tašku. Pak oba utekli," dodal muž, který se později musel podrobit neurochirurgické operaci. Podle lékařů byl v ohrožení života. Lup si později trojice rozdělila mezi sebou.

Tóth v úterý útočníka stoprocentně nepoznal, vzhledem k výškovému rozdílu pachatelů ale usuzuje, že ho zbil Hlavsa. Ten však házel vinu za hráčovo zmlácení na Bryndu. "Já jsem nikoho nenapadl," bránil se ve středu Brynda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám