Hlavní obsah

Lupiči zapomněli ve vykradeném zlatnictví samopal

PRAHA

Drama zažily ve středu dopoledne prodavačky zlatnictví ve Francouzské ulici v Praze 2 na Vinohradech. Do prodejny klenotnictví vnikli v půl desáté ráno dva lupiči se samopalem a donutili ženy, aby si lehly na zem. Jeden z pachatelů hlídal dveře, zatímco druhý cpal zboží do tašky. Při útěku zapomněli na zemi ostře nabitý samopal typu škorpion.

Článek

"Měli baseballové čepice naražené do očí, černou barvou namalované vousy a mluvili cizím přízvukem. Jeden vepředu hlídal a druhý se pokusil dostat do trezoru. Povedlo se mu to jen částečně, tak vzali, co mohli a asi ve zmatku zapomněli na zemi ostře nabitý samopal," řekl Právu zjevně otřesený majitel zlatnictví Petr Horatschke.

Lupiči prý brali hlavně brilianty, vše trvalo jen pár minut. Šokované prodavačky nechtěly s nikým mluvit. Prodavači z okolních obchodů si prý ničeho podezřelého nevšimli.

"Výši škody teprve majitel provozovny upřesní, již nyní je ale jisté, že se vyšplhá na několik stovek tisíc korun. I se svým lupem oba muži, kteří hovořili s ruským přízvukem a maskovali se velkými slunečními brýlemi, utekli směrem k Blanické ulici," uvedl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Kriminalisté žádají případné svědky události, aby případné informace oznámili na telefonním čísle 974 852 323, případně na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám