Hlavní obsah

Pes se zakousl chlapci do zad a zranil ho

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Se zraněním zad skončil v sobotu v plzeňské fakultní nemocnici 10letý chlapec z Bezdružic na Tachovsku, kterého napadl volně pobíhající pes plemene Hovawart. Tentýž pes před dvěma měsíce stejným způsobem zaútočil na 13letého školáka, kterého kousl do nohy a roztrhal mu oblečení.

Článek

"Pes se dostal otevřenou brankou ven z oplocení a chlapce napadl před domem na okraji obce. Povalil ho na zem a kousl do zad. Záchranka zraněného hocha odvezla do nemocnice," řekl k sobotnímu případu šéf tachovských kriminalistů a vyšetřovatelů Miroslav Petřina.

Lékař záchranné služby Petr Hora, který  ten den sloužil, uvedl, že událost  byla hlášena jako těžká újma na zdraví. "Doslova jsme dostali informaci, že pes vyrval chlapci kus zad. Naštěstí ve skutečností měl na zádech pouze ne příliš hlubokou tržnou ránu a byl odřený," upřesnil lékař.

Mluvčí tachovských  policistů Jindřiška Cholenská sdělila, že vlastník psa je policistům znám a v této souvislosti bylo zahájeno vyšetřování pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. 

Reklama

Související články

Pes potrhal tříleté dítě

Tříletého chlapce ve čtvrtek v Nové Vsi u Prahy těžce pokousal kříženec německého ovčáka. Dítě skončilo na jednotce intenzivní péče pražské nemocnice Bulovka,...

Výběr článků

Načítám