Hlavní obsah

Bombový vyděrač nebude stíhán kvůli nepříčetnosti

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Patnáctiletý mladík z Kladenska, kterého policie podezírala z bombových výhrůžek ruzyňskému letišti, vltavské kaskádě a Nuselskému mostu, unikl trestnímu stíhání. Státní zastupitelství Prahy 2 je zastavilo s odůvodněním, že chlapec byl v době činu nepříčetný.

Článek

"Znalci z psychologie a psychiatrie nám sdělili, že mladistvý není za své jednání odpovědný kvůli duševní poruše," konstatoval šéf zastupitelství Prahy 2 Tomáš Bláha.

Anonym oznamoval uložení bomb na krizovou linku 112. Poprvé se ozval letos 2. února. Tehdy nahlásil sedm dálkově řízených jaderných náloží na ruzyňském letišti, sedm na vltavské kaskádě a deset na Nuselském mostě s tím, že za pár hodin explodují.

O dva dny později anonym upozornil na umístění deseti dálkově řízených náloží radioaktivního původu na stejných místech. Policie okamžitě po telefonátech rozjela velkou bezpečnostní akci, do níž se zapojily desítky jejích příslušníků. Policisté museli evakuovat letiště, uzavřít ohrožené budovy a zastavit dopravu. Žádnou výbušninu však nikde nenašli. Během měsíce však vypátrali podezřelého chlapce.

Vyšetřování ukázalo, že se hoch telefonáty bavil, když jeho rodiče spali. 

Reklama

Výběr článků

Načítám