Hlavní obsah

Telata pobíhala na čtyřproudé silnici u Libhoště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

U dvou dopravních nehod zasahovali v sobotu ráno moravskoslezští hasiči. U Libhoště na Novojičínsku pomáhali brzy ráno zahánět mimo vozovku 22 telat, která omezovala dopravu na čtyřproudé silnici. Na okraji Třince na Frýdecko-Místecku zase vyprošťovali s pomocí těžké techniky osobní automobil, který spadl z mostu do údolí říčky Tyrky.

Článek

Při nehodě byl poraněn řidič a převezen do nemocnice. Jeho zranění nebyla životu nebezpečná, řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Auto se z mostu v Třinci-Oldřichovicích zřítilo do zhruba patnáctimetrové hloubky a skončilo ve špatně přístupné říčce. Do vody ale neunikly žádné pohonné hmoty ani jiné kapaliny.

Kvůli telatům pobíhajících na silnici spojující Frýdek-Místek s Novým Jičínem vyjížděli hasiči už kolem čtvrté hodiny ráno. Podle mluvčího nechal majitel přivézt telata na pastviny vedle silnice nedaleko obce Libhošť.

"Vystresovaným zvířatům, čerstvě odstaveným od matek, se zřejmě podařilo prorazit ohradu, vběhnout na čtyřproudovou silnici a omezit na ní provoz," uvedl Kůdela.

Jedno z telat srazil kamión. Hasiči na místě zasahovali více než hodinu. Před 09:00 pak s policisty museli vyjet k dalším dvěma kusům, které se objevily na okraji silnice u Libhoště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám