Hlavní obsah

Při tragické nehodě zemřeli tři Poláci

VYŠKOV

Tři Poláci zemřeli v pátek ráno při dopravní nehodě, která se stala v půl druhé ráno mezi Vyškovem a Olomoucí ve směru na Olomouc. Další člověk byl těžce zraněn, poslední cestující utrpěl lehké zranění. Auto havarovalo u Ivanovic na Hané nejspíš kvůli velké rychlosti.

Článek

Vše nasvědčuje tomu, že řidič vozidla Ford Mondeo nezvládl v nepřehledné zatáčce za Vyškovem směrem na Ivanovice na Hané řízení a havaroval. Nehoda se stala na rychlostní silnici R/46. Auto se převrátilo a narazilo do dopravní značky.

V autě cestovalo celkem pět lidí. Zemřeli dva muži a jedna žena. Další žena z vozidla utrpěla těžké zranění a skončila v nemocnici, s lehkým  zraněním vyvázl pátý člen posádky vozu.

"Za mírnou pravotočivou zatáčkou se auto ocitlo mimo vozovku ve svahu. Tam se několikrát převrátilo a narazilo do konstrukce dálničního značení. Ve zdemolovaném vozidle převráceném na střeše zemřeli tři lidé - 35letý řidič a manželský pár ve věku 33 a 27 let. S těžkým zraněním byla do nemocnice převezena 21letá žena, lehké zranění utrpěl 24letý muž," uvedl mluvčí brněnských hasičů Jaroslav Haid.

Kolize na několik hodin zablokovala rušnou silnici navazující na dálnici D1. Provoz byl sveden do jednoho jízdního pruhu. Směrem z dálničního sjezdu se tvořily kolony.Provoz na silnici byl plně obnoven v deset hodin dopoledne.

Počet Poláků, kteří zahynuli na našich silnicích se v posledních dnech vyšplhal na deset. Poláci přes ČR často jezdí za prací do Rakouska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám