Hlavní obsah

Policie stíhá muže, který zbil školáka kvůli psovi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Pětadvacetiletý muž, který podle policie 13. září v Ostravě na ulici zmlátil a zkopal jedenáctiletého školáka kvůli incidentu se psem, si v minulých dnech vyslechl obvinění z pokusu o ublížení na zdraví a výtržnictví. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí policie Milan Klézl.

Článek

Dítě skončilo s rozsáhlými pohmožděninami a lehkým otřesem mozku v nemocnici. Po příjezdu strážníků byl školák podle informací Práva v šoku a strachem se pomočil. Podle kriminalistů, kteří po čtyřech týdnech vyšetřování potvrdili verzi rodičů, agresivního muže rozzuřilo, že chlapec hodil na jeho psa kámen, protože se domníval, že ho chce napadnout. [celá zpráva]

Ke školákovi pak přistoupil a shodil ho na zem. "Potom jej nejméně čtyřikrát kopl do oblasti zad. Následně mu šlápl do oblasti krku, klíční kosti a na hrudník. Nakonec jej ještě kopl do genitálií," řekl policejní mluvčí.

Chlapec musel být čtyři dny hospitalizován v nemocnici a další tři týdny byl v domácím léčení. "Obviněný je stíhán na svobodě, za uvedené jednání mu však hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodal policejní mluvčí.

"Je to hrozné. Kvůli nějakému podvraťákovi nám málem zmrzačil dítě," řekla Právu matka obviněného muže, která bydlí ve stejné ulici. Jeho motivy podle svých slov nedovede vysvětlit: "Nikdy dříve jsme spolu neměli problémy, asi mu přeskočilo."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám