Hlavní obsah

Soud objasňuje nájemnou vraždu fotografa

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Výslechy trojice obžalovaných začalo ve středu před senátem ústeckého krajského soudu veřejností s velkým zájmem očekávané hlavní líčení, které má osvětlit vraždu známého ústeckého fotografa Luboše Slunéčka (37). Za půl miliónu korun měl najatý vrah před čtyřmi roky fotografa zastřelit, nakonec se ale spokojil s odměnou v podobě auta na leasing.

Článek

Slunéčko měl se společníky Vratislavem Janatou (49) a Petrem Šedivým (29) firmu, která sídlila ve Velkém Březně na Ústecku. "Společníkům Slunéčkův přístup příliš nevyhovoval, neplnil sliby, utrácel, dělal rozhodnutí bez nich," přiblížil motiv činu kriminalista Jiří Krupička.

Šedivý se nakonec rozhodl řešit situaci radikálně a po konzultaci s Janatou si najal bývalého vyhazovače Miroslava Nerlingera (36), který fotografa v jeho ateliéru zastřelil. Místo pro půl miliónu se nakonec rozhodl pro vůz Škoda Octavia. Společníci mu ji pořídili na leasing a spláceli ji.

"Celý dluh tím zřejmě urovnán nebyl, ještě mu něco dlužili. Mezitím se však začali hádat a všechno prasklo," dodal Krupička. Šedivý s Nerlingerem jsou ve vazbě, Janata je stíhán na svobodě. Hlavní líčení má pokračovat 9. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám