Hlavní obsah

Policie hledá batole, které se ztratilo na nádraží v Praze

Novinky, pno
PRAHA

Česká policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po osmnáctiměsíčním Lukáši Balogovi z Vřesové na Sokolovsku, který se v neděli ztratil v Praze na hlavním nádraží. Chlapce opatrovala krátkou dobu známá matky, která si odskočila na kávu. Po návratu však svého chlapce ani ženu nenalezla.

Článek

"Událost se stala v neděli kolem poledne ve Vrchlického sadech před pražským hlavním nádražím. Matka dítě svěřila své známé a šla si koupit kávu. Když se vrátila zpět, žena i dítě byly pryč," popsal události mluvčí policejního prezidia Roman Skřepek. Policie bohužel nemá k dispozici fotografii dítěte.

TV Nova uvedla, že vysvětlení matky má vážné trhliny. Žena, které dítě svěřila, buď vůbec neexistuje, nebo to vůbec nebyla její známá. Matka navíc zmizení nahlásila příliš pozdě, až druhý den.

Chlapeček měří asi 90 cm, je baculatý, má velké hnědé oči a hnědé vlnité vlásky. Už mluví, ale dosud nosí pleny. Byl oblečen do světle zelené teplákové soupravičky. Zmizel i s modrobílým kočárkem zn. Amico, ve kterém byl bílý dětský vak a přikrývka modré a žluté barvy s obrázkem psa.

"Událost se stala na místě s větším pohybem osob a v denní době a domníváme se, že někdo si mohl něčeho všimnout. Vyšetřování navíc komplikuje i skutečnost, že zmizení dítěte bylo ohlášeno až v pondělí," doplnil mluvčí policie.

Mohl by být ve společnosti asi pětatřicetileté ženy, vysoké 160-165 cm, plnoštíhlé postavy a krátkých černých vlasů česaných na pěšinku uprostřed hlavy. Žena měla na sobě černý rolák, bílé kalhoty, na krku masivní řetízek s křížkem a na nohou bílé tenisky. S případnými informacemi se lidé mohou obracet na tísňovou linku policie 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám