Hlavní obsah

Opilý řidič se vystřídal s opilým spolujezdcem

Novinky, pno
PRAHA

Netradičním způsobem se rozhodl vyřešit situaci řidič, kterého zastavila v neděli hlídka pražské městské policie. Provedla u něj dechovou zkoušku, která potvrdila, že před jízdou pil alkohol. Řidič se rozhodl, že si vymění místo se spolujezdcem. Problém byl v tom, že i ten před jízdou alkohol pil.

Článek

Vše se odehrálo v neděli dopoledne v Poděbradské ulici v Praze 9. Při kontrole totožnosti jevil řidič známky opilosti, proto u něj strážníci provedli dechovou zkoušku a muži naměřili přes jedno promile alkoholu v dechu.

"Ve chvíli, kdy strážníci vysvětlovali řidiči další postup, že ho zadrží a přivolají státní policii, vozidlo se rozjelo," uvedla mluvčí pražské městské policie Radka Waitová. Řidič však pro jistotu za volantem nezůstal.

"Po 100 metrech se vozidlo otočilo a vracelo se zpět, kde bylo strážníky opět zastaveno. Avšak za volantem již neseděl původní řidič, ale jeho spolujezdec," dodala Waitová.

Strážníci neváhali a dechovou zkoušku provedli u náhradního řidiče. Opět měla pozitivní výsledek. Strážníci tak oba střídající se řidiče předali policistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám