Hlavní obsah

Auto narazilo do kamiónu v Prostějově, pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Tragickou bilanci má nehoda osobního automobilu a kamiónu, které se v sobotu střetly na 25. kilometru rychlostní komunikace R 46 v Prostějově. Pět lidí nehodu nepřežilo. Podle velitele služby okresního policejního ředitelství v Prostějově Ludvíka Lineta narazilo osobní auto do odstaveného polského kamiónu, který zastavili příslušníci celní správy.

Článek

"Osobní auto VW Passat mělo polskou poznávací značku a jelo ve směru z Brna do Olomouce," uvedl operační důstojník hasičů. Podle prvních poznatků vyšetřovatelů jel automobil s pěti Poláky rychlostí 150 km/h, když narazil do odstaveného polského kamiónu.

Všichni cestující byli připoutaní, přesto na místě zemřeli. Muži byli ve věku 25 až 50 let, řekl ředitel prostějovského odboru záchranné služby Pavel Holík. Řidič kamiónu zranění neutrpěl.

Průjezd místem nehody se komplikuje. "Nehoda se stala na nájezdu Prostějov - Střed, provoz je v místě nehody svedený do jednoho pruhu, " řekl Novinkám operační důstojník olomouckých policistů.

Na místě zasahuje Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, stanice z Prostějova, který pomáhá s vyprošťováním zemřelých a odstraněním vraku. Příčiny tragické srážky vyšetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám