Hlavní obsah

Provoz na dálnici D1 komplikuje výstavba mýtné brány

PRAHA

Provoz na dálnici D1 směrem na Brno komplikovala v sobotu v poledne hned za Prahou na 12. kilometru výstavba mýtné brány. Uvedl to Český rozhlas s tím, že před místem výstavky se vytvořila deset kilometrů dlouhá kolona.

Článek

V soboto odpoledne byla mýtná brána již osazena a kolona se postupně rozjela. Dopravu na místě však zkomplikovala srážka osobního a nákladního automobilu.

Později bude dálnice D1 nakrátko uzavřena, jak je to potřeba vždy, když se osazuje mýtná brána. Z toho důvodu se mýtné brány osazují právě o víkendu. [celá zpráva] Za Prahou je však provoz velký i v sobotu.

Dálnici směrem na Brno se proto vyplatí využít až od patnáctého kilometru, neboť u sjezdu na Chodov je navíc uzavřen pravý pruh kvůli přeložce veřejného osvětlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Šimonovský ustoupil v mýtném dopravcům

Na českých dálnicích a rychlostních silnicích se od 1. ledna 2007 začne vybírat od kamiónů mýtné a o půl roku později budou výkonově zpoplatněny i silnice...

Česmad pomůže firmě Kapsch testovat mýtné

Rakouská společnost Kapsch, která v Česku buduje mikrovlnný systém mýtného, bude při jeho testování úzce spolupracovat se sdružením autodopravců Česmad...

Výběr článků

Načítám