Hlavní obsah

Muž založil v brněnské věznici požár, chtěl utéct

– BRNO

Desítky odsouzených v brněnské vazební věznici musely být v sobotu evakuovány poté, co jeden z vězňů založil v tomto zařízení požár. V silném kouři se pak pokusil o útěk. Muž byl zadržen, utrpěl ale četná zranění. Uvedl to první náměstek generálního ředitele vězeňské služby Zdeněk Kreuzzieger.

Článek

Podle Kreuzziegera je možné, že někteří dozorci budou kvůli zásahu v zadýmeném prostoru v pracovní neschopnosti. Způsobené škody se odhadují na čtvrt milionu korun.

Vězeň byl umístěn v části nápravného zařízení, která je určena pro nebezpečné odsouzené. V cele zapálil molitanovou matraci, z níž začaly záhy vycházet jedovaté zplodiny a silný kouř.

Po otevření cely se neproniknutelný kouř rychle rozšířil na chodbu a do přilehlých prostor. Pod clonou dýmu se muž pokusil o útěk. Vězeň byl zpočátku úspěšný, podařilo se mu uniknout až na střechu strážní věže, která je součástí ostrahového pásma věznice.

Přitom si ale způsobil četná řezná poranění. Naděje na útěk se vzdal teprve poté, co dozorci použili opakovaný varovný výstřel do vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám