Hlavní obsah

Dopis na rozloučenou od havířovského střelce je ryze osobní

Právo, Aleš Honus, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Výhradně osobní charakter má podle všeho dopis na rozloučenou, jenž poslal své manželce pachatel pondělního havířovského masakru Pavel Slíva předtím, než zastřelil advokátku Ivanu Kabzanovou, náměstka primátora Havířova Martina Balšána a nakonec i sebe. Dopis, který kvůli potvrzení motivu nařídil polici zabavit státní zástupce, četla zatím pouze manželka vraha. Nechce ho zatím ukázat dětem a nedala ho ani policii.

Článek

"V dopise prý není nic, co by mohlo pomoci ve vyšetřování. Je to dopis čistě osobní pro rodinu. Asi je v něm, jak nás měl otec rád, maminka říkala, že je to dopis pro nás. Ničeho obchodního se to netýká," řekl Právu téměř sedmadvacetiletý syn pachatele Michal Slíva. Podle něj matka dala takové vysvětlení i policistům a ti se s ním spokojili.

"Tohle jim řekla, dopis má stále ona. Ale kdyby policie chtěla, tak s nimi bude spolupracovat a ukáže jim ho," dodával Michal Slíva.

Státní zástupce Jaroslav Kandráč vydal policii pokyn k zabavení dopisu ve středu. Informace, že jde o ryze osobní záležitost, podle něj mění situaci. "Jestli je to tak, na zajištění dopisu nebudu trvat. Není to až tak důležitá věc," řekl Kandráč. Dodal, že něco jiného by bylo, kdyby pachatel například zůstal naživu.

Jakékoliv informace o šetření havířovského masakru nelze v dohledné době podle policistů očekávat. "Pachatel je mrtev, teď už jde hlavně o upřesnění motivu. Těžko teď můžete očekávat nějaký zvrat, o kterém by policie informovala," řekla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková. K otázce sporu kolem akcí havířovských technických služeb, který byl pravděpodobným motivem dvojnásobné vraždy a který má prověřit hospodářská kriminálka, se policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková nechtěla vyjádřit.

"To je záležitost několika měsíců," řekla mluvčí. Také státní zástupce Jaroslav Kandráč řekl, že prověřování ekonomické stránky věci je v úplných počátcích. "Zatím prověřování probíhá souběžně. Pokud by vyšlo najevo nějaké podezření, budou se tím zabývat příslušné orgány odděleně," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám