Hlavní obsah

Ústečtí policisté nemají ani jeden alkotester

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dopravní policisté v Ústí nad Labem nemají v současné době k dispozici ani jeden ze dvanácti digitálních alkotesterů, kterými testují řidiče, zda před jízdou nepili alkohol. Jaroslav Havlis, vedoucí skupiny dopravních nehod ústecké policie, Právu v pátek řekl, že všechny přístroje jsou na atestu.

Článek

"Řidiče tedy zatím kontrolujeme jako kdysi balónkem," potvrdil Havlis. Bez atestu jsou totiž výsledky měření alkotesterem neplatné. A protože atest na přístroj může v současné době vydat jen Český metrologický institut v Praze, který je jediným podobným zařízením v Česku a nyní je zavalen stovkami přístrojů určených ke kontrole, budou policisté i strážníci z celé republiky dlouhé týdny bez alkotesterů.

S digitálním testovacím přístrojem na zjištění přítomnosti alkoholu v krvi pracují i ústečtí strážníci, kteří ho vedle kontrol řidičů využívají také na diskotékách či v klubech pro mládež. "V současné době máme k dispozici dva tyto přístroje. Zatím jsme žádného podnapilého motoristu nenachytali," řekl zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám