Hlavní obsah

Proces se Součkovou se kvůli ministerstvu odročen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo zdravotnictví nese hlavní vinu na tom, že proces s bývalou ministryní zdravotnictví Marií Součkovu ve čtvrtek nikam nepokročil. Obvodnímu soudu pro Prahu 2 totiž nedodalo vyžádané materiály a nezajistilo ani to, aby k výslechu přišla vedoucí účtárny Helena Říhová.

Článek

Bude o tom informován sekretariát ministerstva zdravotnictví, prohlásila předsedkyně senátu Monika Křikavová. Líčení, ve kterém se přitom už dnes očekával rozsudek, odročila na 9. října.

Bývalá ministryně zdravotnictví Součková je stíhána kvůli uzavření smlouvy mezi ministerstvem a advokátem Zdeňkem Nováčkem o poskytování právní pomoci ve sporu s firmou Diag Human. Obžaloba viní třiapadesátiletou exministryni z porušování povinnosti při správě cizího majetku a ze zneužívání pravomoci veřejného činitele. Hrozí jí tři roky až deset let vězení.

Součková, která po obvinění vystoupila z ČSSD, vinu od počátku odmítá, mluví také o politickém podtextu kauzy. Tvrdila rovněž, že smlouva s mnohamiliónovými odměnami pro právníka za zastupování státu ve sporu s obchodníkem s krevní plazmou, je zfalšovaná. Znalci to ale nepotvrdili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám