Hlavní obsah

Dva školáci zahynuli při nehodě na Jablonecku

– JABLONEC NAD NISOU

Dvě děti zahynuly v automobilu Audi 80 v noci z pátku na sobotu v Jablonci nad Nisou. Sedmadvacetiletý řidič vozu jel po Palackého ulici ve čtvrti Mšeno příliš rychle, nezvládl řízení a narazil bokem do zdi domu.

Článek

"Nehoda se stala těsně před půlnocí. Auto se po smyku na vozovce roztočilo a po nárazu do domu ještě sjelo ze svahu," řekla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Dvě oběti nehody - čtrnáctiletý chlapec a patnáctiletá dívka, seděly na pravé straně audi vepředu a vzadu. Ve vozidle byl ještě sedmnáctiletý chlapec, stejně jako řidič utrpěl těžké zranění. Policejní komisař řidiče již obvinil a hrozí mu až pět let vězení.

"Místo havárie sice vypadá bezpečně, pokud ale motoristé auto před mírnou zatáčkou na rovince z kopce příliš rozjedou, mohou se dostat do velkých problémů. Zhruba před dvěma lety se tam stala nehoda, při níž řidič usmrtil spolujezdkyni," konstatovala Knopová.

Nehoda v Palackého ulici se dvěma mrtvými a dvěma těžce zraněnými patří letos v Libereckém kraji k nejtragičtějším. Hůře skončila pouze havárie, při níž v únoru v Arnolticích na Liberecku zemřeli tři mladíci ve věku 18, 19 a 20 let. Ve chvíli, kdy odbočovali z hlavní silnice, narazil do boku jejich Fiatu Panda třiadvacetiletý řidič Volkswagenu Golf.

Reklama

Výběr článků

Načítám