Hlavní obsah

Pokusy s rukou mladíkovi nestačily, vlak mu amputoval nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Trvalé následky si z pátečního neštěstí na železniční trati nedaleko nádraží v Českých Budějovicích odnese 24letý muž. Ráno mu tam projíždějící vlak amputoval pravou nohu. Projíždějící lokomotiva zachytila mladíka v kolejišti mimo přejezd. Stalo se tak na stejném místě, kde tentýž muž před rokem utrpěl úraz ruky.

Článek

Muž byl urychleně převezen do nemocnice, kdy byl ihned operován. Pro záchranáře není mladík z minulosti neznámý. "Bavil se tím, že do cesty projíždějícího vlaku strkal ruku. Vlak mu ji loni poranil, ale zřejmě mu to nestačilo. Proto asi tentokrát zkusil nohu a skončilo to její amputací," uvedl českobudějovický záchranář Lumír Mraček.

Neštěstí se stalo v 7:51. "Vše nasvědčuje tomu, že zavinění nebude na straně železnice. Muž se nacházel v kolejišti mimo prostor pro veřejnost, kam je vstup zakázán. Provoz vlaků nebyl narušen," uvedl mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám