Hlavní obsah

Policisté, kteří chtěli přepadnout benzínku, jsou na svobodě

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pouhé tři týdny strávili ve vězeňské cela dva policisté z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku, které 20. srpna zatkla zásahová jednotka, když se chystali vyloupit benzínovou pumpu. Krajský soud v Plzni rozhodl, že není důvod obviněné, kterým hrozí až dvanáct let vězení, dál držet po zámkem.

Článek

"Pominul důvod, pro který  byli vzati okresním soudem do vazby," řekl ve čtvrtek Právu krajský soudce Pavel Fait.  Za mříženi skončili oba strážci zákona  z obavy, že by na svobodě mohli ovlivňovat svědky.  Ti podle Faita už ale byli vyslechnuti. "Státní zástupce provedl všechny  vyšetřovací úkony, u kterých by hrozilo zmaření ze strany stíhaných policistů," vysvětlil Fait.

Plzeňská okresní státní zástupkyně Antonie Zelená  nechtěla propuštění policistů obviněných z přípravy loupeže a zneužití pravomoci veřejného činitele příliš komentovat. " V této chvíli  nedokážu říci,  do jaké míry nám může rozhodnutí soudu  ovlivnit další průběh vyšetřování," uvedla Zelená.  

Ohrožen se však může cítit muž, který detektivy z inspekce ministra vnitra na stopu policejních lupičů přivedl. Ti se s ním totiž dali do holportu, aniž by tušili, že jde agenta kriminálky pohybujícího se v podsvětí. O jejich zločineckém úmyslu tak brzy dozvěděla inspekce a mohla je krátce před realizací loupeže zatknout se všemi důkazy v ruce. "Je pro mne nepříjemné, že jsou na svobodě. Zatím se mi ale nikdo z nich neozval," sdělil Právu korunní svědek. Strach podle svých slov zatím nemá. "Chodím ozbrojen," řekl k tomu.

Policisté  jsou obviněni z toho, že se připravovali s pistolí v ruce vyloupit dálniční benzínku u Kladrub na Tachovsku,  kde měli jako policisté z nedaleké služebny  přehled o pohybu peněz.  Jeden z nich měl přepadení přímo provést, druhý hlídkoval služebním vozem poblíž benzínky a  dával pozor, kdyby ke stojanům zamířilo z dálnice nějaké vozidlo. Jeho úkolem bylo také v případě, že by se obsluze podařilo spustit poplach, jakoby lupiče pronásledovat.

Lupiče zatkla speciální zásahová jednotka až po divoké honičce na dálnici. Ve vozidle byla nalezena kukla i zbraň.

Reklama

Související články

Policejní lupiče udal agent od kriminálky

Plán loupeže měli připravený dokonale. Byli si téměř jisti, že nemůže selhat, a už pomalu mysleli na to, jak si užijí velké peníze. Místo s pytlem napěchovaným...

Výběr článků

Načítám