Hlavní obsah

Soud zastavil stíhání matky chlapce, který vypadl v vlaku

OLOMOUC

Soudkyně olomouckého soudu Šárka Haltufová zastavila stíhání matky pětiletého Matěje Chrásteckého, který se v červnu zabil pádem z vlaku. Žena byla stíhána pro ublížení na zdraví proto, že nechala chlapce jít samotného ve vlaku na toaletu.

Článek

Haltufová stíhání zastavila podmíněně. Zkušební doba je jeden rok. "Rozhodnutí ještě není pravomocné, je zde třídenní lhůta na stížnost. Podat ji může státní zástupce i obviněná," řekla soudkyně.

Uvedla, že pro podmíněné zastavení byly splněny všechny podmínky. Matějova matka byla stíhána pro trestný čin se sazbou do pěti let a k činu se doznala. Navíc škoda je podle soudkyně v tomto případě nevyčíslitelná a nedá se nijak nahradit. "Soud má za to, že lze tímto způsobem věc skončit. Obviněná je osobou bezúhonnou a tato věc má pro ni nejbolestivější následky v celé společnosti, toto řešení případu je podle mne správné," doplnila soudkyně.

Matěj Chrástecký se ztratil ve vlaku jedoucím ze Zábřehu do Olomouce. Odešel na toaletu a už se nevrátil. Policie jeho tělo našla po několikadenním pátrání. Chlapec zřejmě otevřel dveře a proud vzduchu jej vytáhl z vlaku ven.

Reklama

Související články

Policie zjišťuje, kdo může za Matějovu smrt

Výsledky soudní pitvy potvrdily, že pětiletý Matěj Chrástecký z Olomouce zemřel na následky pádu z vlaku. Také doba úmrtí podle pitevní zprávy odpovídá času,...

Výběr článků

Načítám