Hlavní obsah

Policista dostal za shánění drog známým podmínku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Třiadvacetiletý, dnes už bývalý policista z Orlové na Karvinsku, Jiří Hynek dostal v úterý kvůli distribuci drog dva roky vězení s podmíněným odkladem na tři a půl roku. Verdikt vynesla havířovská pobočka Okresního soudu v Karviné.

Článek

Součástí trestu je i pětiletý zákaz práce u policie, který však už je v jeho případě pouze formální. Výpověď dostal ihned poté, co byl letos v polovině května obviněn. Navíc je v současné době stíhán kvůli dalšímu trestnému činu, tentokrát jde o podvod pojistný.

Jiří Hynek podle úterního rozsudku v 57 případech obstaral sobě a osmi známým pervitin v hodnotě asi deset tisíc korun. V dalších šesti případech marihuanu. "Drogy obstarával na přání všech ostatních, to ho ale nezbavuje viny," řekla soudkyně s tím, že z hlediska trestnosti nezáleží ani na tom, že prodejem drog si nevydělával a v některých případech drogu poskytl svým kamarádům zdarma.

Obhajoba nedůstojná bývalého policisty

Bývalý policista byl za stejnou věc odsouzen už před necelým měsícem formou trestního příkazu k jednomu roku vězení s podmíněným odkladem na 3,5 roku. Státní zástupce si ale proti verdiktu podal odpor, a tak soud musel nařídit veřejné hlavní líčení.

Hynek se ve své výpovědi před soudem hájil tím, že je spolu s kamarády jen občasný konzument, a netušil, že za to může být potrestán. "Takovou obhajobu považuji za nevěrohodnou a nedůstojnou bývalého policisty," řekl státní zástupce Alois Dlouhý. Ten byl s rozsudkem spokojen a vzdal se práva na odvolání.

Odsouzený si ponechal lhůtu pro případné odvolání a před soudem prohlásil, že od svého obvinění nedržel žádnou drogu v ruce a už to nikdy v životě neudělá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám