Hlavní obsah

Muž se zřítil do nádrže s rozžhaveným olovem

– PŘÍBRAM
Novinky, pno

V Kovohuti Příbram se v pondělí večer zřítil místní zaměstnanec do nádrže se žhavým olovem. Muž utrpěl vážné popáleniny na dvaceti procentech těla. Po ošetření ho záchranáři letecky transportovali do pražské nemocnice na Vinohradech. Proč k neštěstí došlo, není zatím zřejmé.

Článek

Záchranná služba na místo vyjížděla osmnáct minut po jednadvacáté hodině. Padesátiletý zaměstnanec do nádrže se žhavým olovem údajně spadl.

"Popálený byl hlavně na zádech, hýždích a levé dolní končetině. Po příjezdu jsme začali okamžitě chladit popálená místa, sterilně je překryli, doplňovali jsme tekutiny a podávali léky proti bolestem. Pacienta jsme zároveň uvedli do umělého spánku a připojili na řízenou ventilaci, abychom zmírnili jeho utrpení," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Po základním ošetření na místě ho záchranáři transportovali na letiště Dlouhá Lhota, kde ho předali přivolané letecké záchranné službě z Prahy, která pacienta ve vážném stavu transportovala do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na popáleninové oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám