Hlavní obsah

Při střetu požárního vozu a autobusu se zranilo 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RASPENAVA

Cisterna dobrovolných hasičů a linkový autobus ČSAD Liberec se v pátek večer srazily v nepřehledné zatáčce na úzké silnici mezi obcemi Přebytek a Ludvíkov pod Smrkem. Pět hasičů se zranilo středně těžce a čtyři lehce. Řidič autobusu a jeden ze dvou cestujících vyvázli s drobnými povrchovými zraněními. Potvrdila to mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

Článek

Řidiči cisterny se podařilo strhnout těžký automobil stranou, autobus jen lehce odřel na boku a narazil do stromu. "Dobrovolní hasiči z Raspenavy se vydali v cisterně Liaz na takzvanou kondiční jízdu. Po nárazu do stromu byla hodně zdeformovaná kabina a pravá přední část jejich vozu," uvedla Michalíčková.

Podle Ladislava Horáčka z libereckého policejního ředitelství nepřizpůsobil třiatřicetiletý řidič cisterny rychlost malému rozhledu, který před zatáčkou měl. Autobus, s nímž se střetl, jel na pravidelné lince z Nového Města pod Smrkem do Hejnic a i s řidičem v něm byli jen dva lidé. Škoda na autobusu se pohybuje okolo 10 tisíc korun, na cisterně je mnohem vyšší.

"Pokud vím, tak dnes zůstává v nemocnici již jen jeden z našich hasičů. Ostatní propustili lékaři do domácího ošetření," řekl raspenavský starosta Pavel Lžíčař. Dodal, že nehoda se odehrála na místě, kde se nevyhnou ani dvě osobní auta, natož autobus a nákladní vůz.

"Podobně vážná nehoda se při výjezdech hasičských aut již dlouho nestala. Vozy profesionálních hasičů havarují zhruba jednou za čtvrt roku, většinou ale nejde o nic vážného," shrnula Michalíčková. Letos v zimě zemřel v Libereckém kraji při nehodě mladý dobrovolný hasič. Ve Škodě Favorit pospíchal do Českého Dubu, odkud jeho dobrovolná jednotka vyjížděla k požáru seníku v Paceřicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám