Hlavní obsah

Žena se zachránila skokem z okna hořícího bytu

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dramatické chvíle prožili v neděli obyvatelé panelového domu ve Větrné ulici v Ústí nad Labem. Hodinu před polednem zde v jednom z bytů vypukl mohutný požár. Obyvatelka zasaženého bytu si život zachránila skokem z okna. Ve vážném stavu skončila v nemocnici.

Článek

Neštěstí se stalo na sídlišti Severní Terasa. Sousedka z domu Miloslava Švadlenová Právu řekla, že žena padala z okna dvoupokojového bytu s roztaženýma rukama. Zřejmě již byla v bezvědomí.

"Záchranáři zraněnou odnesli tři metry za silnici do stínu a oživovali jí. Pak ji odvezli do nedaleké Masarykovy nemocnice. Naštěstí neměla doma své dvě děti," řekla Švadlenová.

Žena má podle mluvčího ústecké Masarykovy nemocnice Karla Kroise popáleniny na dvaceti procentech těla a poraněné plíce. "Její zdravotní stav je vážný, čeká ji řada dalších vyšetření. Lékaři zvažovali, že ji převezou na popáleninové centrum nemocnice v Praze - Vinohradech, ale kvůli ohrožení jejího života to není možné. Nyní je hospitalizována na anesteziologicko-resuscitačním oddělení," řekl Krois.

Část devítipatrového domu musela být evakuována a dvanáct právě přítomných obyvatel sledovalo s napětím zásah hasičů již z bezpečné vzdálenosti. Objekt je podle postižených sousedů značně zakouřený.

Podle informace operačního důstojníka ústeckých hasičů byl oheň zlikvidován do třiceti minut po příjezdu jednotek. Na místě zasahovaly celkem tři. Podle vyšetřovatele mohl být příčinou ohně nedopalek cigarety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám