Hlavní obsah

Hořel výtah v paneláku, nájemníci se nadýchali zplodin

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

K požáru výtahové kabiny v sedmi podlažním paneláku vyjížděli v pátek ráno před sedmou hodinou plzeňští hasiči do Kaznějovské ulice na severní předměstí. Oheň zlikvidovali během několika minut. Pak následovala evakuace nájemníků, protože dům byl silně zakouřený.

Článek

Několik z nich se nadýchalo zplodin a skončilo v péči lékařů ze záchranné služby. Podle mluvčí plzeňské záchranky Lenky Ptáčkové byl jeden muž přiotrávený zplodinami převezen do nemocnice.

"Celkem jsme z domu vyvedli pětadvacet lidí, z toho sedm dětí včetně tříměsíčního batolete. Museli jsem jim nasadit dýchací masky," řekl Právu na místě velitel plzeňských hasičů Michal Novák.

Některé obyvatele domu hasiči vytáhli přímo z postele. "Probudilo mě bouchání na dveře. Otevřela jsem a za dveřmi stáli hasiči s tím, že musím okamžitě opustit byt, protože v domě hoří. Popadla jsem klec s morčetem a v noční košili za doprovodu hasičů vyběhla ven," řekla asi 25letá žena.

Kabinu někdo zapálil

Hasiči už také vědí, jak požár vznikl. Mluvčí plzeňských hasičů František Vaško uvedl, že zatím neznámý pachatel v kabině výtahu zapálil letáky.  Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun a uchráněné hodnoty na milión.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám