Hlavní obsah

Muž, který v autě zabil a ujel, stanul u soudu

– LITOMĚŘICE
Právo, Tomáš Prchal

Státní zástupce v pondělí obžaloval u litoměřického okresního soudu Petra Hágera, který loni 4. listopadu najel u Libochovic na Litoměřicku do skupinky mladých lidí. Při události jednu dívku usmrtil a ujel. Obviněn byl z trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Jednačtyřicetiletému podnikateli ve stavebnictví hrozí až pětileté vězení.

Článek

Háger řídil v osudný den svůj modrý vůz Opel Zafira a mezi Slatinou a Libochovicemi srazil kolem 20. hodiny pět mladých lidí, kteří šli u krajnice. Tři dívky utrpěly vážná zranění, jeden chlapec vyvázl s oděrkami.

Jednadvacetiletá Zdeňka Scheithauerová, které mladí lidé chtěli o chvíli později popřát k 22. narozeninám, svým zraněním podlehla v litoměřické nemocnici na oddělení ARO, kam byla převezena v kritickém stavu. Kvůli vážným zraněním hlavy, hrudníku a břicha se jí ale lékařům nepodařilo zachránit.

Neoznámit nehodu bylo špatné rozhodnutí

Háger, kterému před nehodou zbývalo domů jen pět set metrů, v pondělí samosoudci litoměřického okresního soudu řekl, že těsně před nárazem proti němu jelo auto.

"Chodce jsem neviděl, zpočátku jsem ani netušil, do čeho jsem narazil a teprve o pár minut později jsem zjistil, že mi chybí pravé zrcátko a nesvítí světlo. Hned po střetu jsem se podíval do zpětného zrcátka v autě a nic jsem za sebou neviděl. Pak jsem v rozrušení znovu havaroval u Břežan," řekl před soudem zdrcený Háger, který strávil tři měsíce ve vazbě. Na otázku samosoudce, proč nehodu neoznámil poté, co se dozvěděl o tragédii, obžalovaný řekl, že "to bylo špatné rozhodnutí".

Dívka se u soudu rozplakala

Kriminalisté ho zadrželi až čtyři dny po nehodě. Poškozený vůz pak policisté objevili v servisu, již odstrojený od poškozených součástek. Klára Koptová, která přežila tragickou srážku, se v pondělí před soudem při své výpovědi po otázkách Hágerova obhájce rozplakala a soud musel líčení na deset minut přerušit.

"Šli jsme jako skupinka u kraje silnice po pravé straně. To auto za námi jelo dost rychle, pamatuji si jen náraz a pak chvíli, kdy jsem procitla. Chodila jsem čtyři měsíce o berlích a dodnes se léčím kvůli trombóze v noze. Naproti v tu chvíli jelo auto, ale mělo zapnutá potkávací, ne dálková světla," řekla dívka.

Soud bude po odročení případ projednávat až příští rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám