Hlavní obsah

Policie zatkla mladíky, kteří kradli dětem mobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie ve čtvrtek v rámci akce "Běžec" zadržela dva mladíky ve věku 15 a 18 let, které viní z několika srpnových loupežných přepadení mladistvých chlapců či dívek. Dvojice se podle policie specializovala na krádeže mobilních telefonů.

Článek

Policisté oba "hrdiny" zadrželi na parkovišti poblíž obchodního domu v Praze 9 na Proseku. Mladší ze zadržených kladl odpor a pokusil se o útěk.

"Policisté museli použít hmatů a chvatů, aby jej mohli zajistit," informovala na internetu mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Policejní komisař osmnáctiletého mladíka obvinil z loupeže, jeho údajný mladší komplic je kromě loupeže podezřelý i z krádeže. "Oba lupiči skončili v policejní cele," dodala mluvčí.

Oběťmi byli hlavně nezletilci

Dvojice podle policie nejprve 14. srpna večer napadla čtyřčlennou skupinu mladistvých na lesní cestě v Ďáblickém lese v Praze 8. Dvěma patnáctiletým chlapcům a jejich dvěma spolužačkám údajně vyhrožovali fyzickou likvidací a pak se za užití hrubého násilí zmocnili jejich mobilních telefonů. S lupem v hodnotě devět tisíc korun pachatelé utekli.

Podle Knolové mají na svědomí i loupežné přepadení, které se odehrálo 26. srpna večer. Dvojice tehdy podle obvinění zaútočila na sedmnáctiletou a patnáctiletou dívku na pietním místě v prostoru památníku střelnice v Kobylisích v Praze 8. Pachatelé tam dívky násilím připravili o kabelku s mobilními telefony.

Patnáctiletý mladík je navíc podezřelý z toho, že další mobilní telefon ukradl koncem července pětatřicetiletému muži při jízdě v autobuse.

Reklama

Výběr článků

Načítám