Hlavní obsah

Muž potřeboval jen cukr, lidé mu ale nepomohli

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S nezájmem a lhostejností se ve čtvrtek večer seznámil na vlastní kůži muž, kterého na pražském nábřeží zastihl hypoglykemický záchvat. Nikdo z kolemjdoucích lidí muži, kterého jeho zdravotní stav ohrožoval na životě, nepomohl. Životadárného cukru se dočkal až od přivolaných strážníků městské policie, kteří mu pomohli.

Foto: Petr Nový, Novinky

Muži poskytli pomoc až přivolaní strážníci městské policie.

Článek

Strážníci přijali hlášení o muži na Rašínově nábřeží večer. Hlídka na místě nikoho nenašla, uvedeného muže policisté našli až na sousední náplavce.

"Ležel na boku, nadzvedával hlavu a měl kolem sebe rozházené věci z tašky. Strážníci k muži přistoupili, ten do nich však bez varování kopl, z boku se přetočil na záda. Zmítal se na zemi, útok doprovázel vulgarismy, měl rozšířené zornice a pěnu u úst," popsala událost mluvčí pražské městské nemocnice Radka Waitová.

Muž se choval zcela spontánně a nečekaně. Strážníci si pod jeho tělem všimli pouzdra s přístrojem na měření hladiny cukru v krvi a kartou na jeho jméno. "Po oslovení jménem začal muž spolupracovat a odpovídat na otázky. Strážníci mu na jeho žádost poskytli cukr, který měl muž u sebe. Poté se muž ze záchvatu vzpamatoval a sám začal komunikovat s operátorkou na lince 155, kterou strážníci vytočili," doplnila Waitová.

Muž nakonec odmítl příjezd sanitky, natolik se jeho stav po podání cukru zlepšil. "Bohužel, muži při jeho záchvatu nikdo z lidí, kteří byli nablízku, neposkytli první pomoc. Patrně se domnívali, že jde o opilce, který se z toho vyspí a přitom šlo o ohrožení života nemocného člověka," dodala ještě mluvčí pražských strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám