Hlavní obsah

Policie dopadla muže, jež šířili na webu nacismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kriminalisté z Českého Krumlova odhalili dva muže, kteří měli prostřednictvím internetové sítě šířit a propagovat nacismus. Čtyřiatřicetiletý muž z Klatovska již byl obviněn z trestného činu propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Stejné obvinění čeká i na jeho o deset let mladšího kolegu.

Článek

"V jedné z českokrumlovských internetových kaváren totiž obviněný a jeho o 10 let mladší spolupachatel společně umístili na veřejně přístupné internetové adrese stránky, které rozdělili do osmi sekcí," uvedl policejní mluvčí Dušan Klícha.

Na stránky takto zveřejnili obrazy, ilustrace, texty a symboly s obsahem různých projevů identifikace hnutí, hlásících se k dědictví ideologie německého nacionalismu A. Hitlera, založeném na rasové výlučnosti, nesnášenlivosti a zášti.

Na každé ze svých stránek instalovali i symboly s hlavním motivem hákového kříže. Výrobu stránek provedli společně na podzim 2004. Mladší z pachatelů z Českého Krumlova bude obviněn ze stejného trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám