Hlavní obsah

Usnul v kontejneru, málem jej rozdrtil lis

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Neuvěřitelný obrázek se naskytl v úterý večer obsluze sběrného vozu při vysypávání kontejnerů na Soudní ulici ve Zlíně. Z kontejneru totiž s odpadem vypadl i muž a jen vteřiny ho dělily od okamžiku, kdy by se do něj zahryznul lisovací nůž mechaniky sběrného vozu.

Článek

"Na ulici stojí trvale čtyři sedmitunové kontejnery, které denně včetně sobot vysypáváme. Jsou určeny k ukládání odpadů ze sousedního tržiště, takže jsou pokaždé plné," řekl Právu vedoucí provozního útvaru Technických služeb Zlín Jaroslav Divoký.

Měl zlomenou ruku

S ohledem na nedalekou tržnici vyhledávají tyto kontejnery s odpadky zlínští bezdomovci. Lidé ve městě si na to už zvykli. "Tento šestačtyřicetiletý bezdomovec je již strážníkům městské policie známý, dokonce již získal přezdívku Colombo," sdělila mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová

"Zavolali nám pracovníci technických služeb a strážníci zjistili, že člověk ve sběrném voze si stěžuje na bolesti ruky. Záchranná služba zjistila, že muž má ruku zlomenou," doplnila informovala Škubalová. U osádky sběrného vozu strážníci provedli zkoušku na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Bezdomovec, který se v kontejneru zabydlel, nadýchal 1,75 promile.

Řidič systém včas vypnul

Colombo se zlomenou rukou může teď před kolegy mluvit o pořádné dávce štěstí. "V kontejneru se zřejmě zahrabal až pod vrstvy papíru a přes bočnice není při manipulaci s kontejnerem dovnitř vidět. Naštěstí má ale řidič sběrného vozu v kabině kameru nasměrovanou tak, aby viděl na obsluhu a vysypávaný kontejner. Ten se převrací do pravého úhlu a pak už nastoupí lisovací nůž. Mezi nožem a protištěnou vozu je jen pěticentimetrová mezera.

Co by to udělalo s člověkem, si vůbec netroufám odhadnout," uvedl Divoký. Řidič na kameře naštěstí zaznamenal mezi odpadem nějaký pohyb a zařízení bleskově vypnul.

Reklama

Výběr článků

Načítám