Hlavní obsah

Policista nebude za obtěžování kolegyně potrestán

Právo, kij
KARVINÁ

Vedení karvinské policie se rozhodlo, že žádným způsobem nebude trestat 30letého policistu z Horní Suché na Karvinsku, který čelil podezření ze sexuálního obtěžování o čtyři roky mladší kolegyně. Policistovi hrozil trest v podobě důtky až po snížení platu o 15 procent na tři měsíce.

Článek

"Po prostudování spisového materiálu dospělo vedení policie v Karviné k závěru, že policista nenaplnil některou ze skutkových podstat přestupku. Nedošlo ani k porušení interních předpisů," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Podle ní už státní zástupkyně svým rozhodnutím potvrdila, že se policista nedopustil ničeho nezákonného.

Policistka obvinila svého kolegu z pokusu o znásilnění na začátku června. Oba se měli vrátit v civilu z jednoho večírku na služebnu v Horní Suché, kde se ji údajně policista pokusil znásilnit. Inspekce ministra vnitra po vyšetřování celého případu ho navrhla obvinit z pokusu o znásilnění. Státní zástupkyně však konstatovala, že k trestnému činu nedošlo.

"Využil však její bezbrannosti, do které se sama přivedla požitím většího množství alkoholu. Je podezřelý, že se dopustil protiprávního jednání, avšak pouze ve formě přestupku," poznamenala státní zástupkyně a předala celý případ k řešení nadřízeným policisty. Podle vedení karvinské policie není ale ze závěru vyšetřování prokazatelné, že by naplnil skutkové podstaty nutné k jeho potrestání.

Policistka po incidentu slouží na jiném oddělení. O potrestání dozorčího, který oba na služebnu pustil opilé, ještě rozhodnuto nebylo.

Reklama

Související témata:

Související články

Policistka tvrdí, že ji znásilnil kolega

Údajné znásilnění šestadvacetileté policistky na obvodním oddělení v Horní Suché na Karvinsku vyšetřuje Inspekce ministra vnitra. Policistka tvrdí,...

Výběr článků

Načítám