Hlavní obsah

Houbaře hledal vrtulník, když doma vyspával

Právo, ib
PLZEŇ

Rozsáhlé pátrání rozjeli v sobotu odpoledne policisté na Rokycansku. Na tísňovou linku jim totiž zavolal neznámý muž, který uvedl, že je pobodaný a nachází se kdesi u Mirošova. Následná akce, při níž nechybělo ani nasazení vrtulníku, skončila fiaskem a úspěch nepřineslo ani její nedělní pokračování. Teprve později se policistům podařilo zjistit, že je hledaný muž už dávno doma.

Článek

"Jednalo se o dvaapadesátiletého houbaře, který v sobotu v lese upadl a píchl si do zad kapesní nůž," uvedla mluvčí západočeských policistů Ilona Týmlová. "Muž uvedl, že na své zranění neviděl a protože mu připadlo vážné, zavolal záchranou službu i policii. Navíc prý nevěděl, kde se nachází a kam má jít," sdělila Týmlová.

Houbař si však nakonec poradil sám a už v sobotu večer byl zpátky doma v Plzni. Místo, aby uvědomil o svém návratu policii, šel si raději lehnout. A o vážnosti zmíněného zranění svědčí to, že si na lékařskou pohotovost vyrazil až v neděli.

To, že by mu policie napočetla výdaje za zbytečné pátrání, nehrozí. "Žádný postih není, nejde o trestný čin ani o přestupek. Neexistují páky, jimiž by bylo možné vymáhat finanční náhradu," řekla Právu Týmlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám