Hlavní obsah

Narkoman zranil strážníka

Právo, miv
BRNO

Banální výjezd k údajně zraněnému muži se postaral dvaačtyřicetiletému strážníkovi Městské policie v Brně o spoustu komplikací a návštěv u lékařů. Ze zraněného se totiž vyklubal agresivní narkoman, který strážníka zranil.

Článek

Hlídka byla v sobotu kolem dvacáté hodiny telefonicky přivolána na oznámení, že na Pálavském náměstí vedou dva muži třetího, který nemůže chodit. Volající sdělil, že se obává, aby nebyl muž zraněný a proto přivolal strážníky.

Hlídka na místě objevila již jen osamoceného mladíka. Chtěli zjistit, zda potřebuje pomoc a také, o koho se jedná. Pohled na uniformované strážce pořádku ale třiadvacetiletého muže probudil z letargie. Zaútočil na strážníky a než se jim jej podařilo silou zpacifikovat, jednomu strážníkovi způsobil krvácející zranění na ruce.

"Ukázalo se, že mladík není ani opilý, ani zraněný, ale že se jedná o silně závislého narkomana. Proto strážník musel neprodleně na vyšetření do nemocnice," uvedl mluvčí brněnské městské policie Zdeněk Novák. Člena hlídky neminulo přeočkování proti žloutence a musí se podrobit testům a rozborům krve, aby se vyloučilo případné nakažení.

Násilníka v poutech si mezitím převzali příslušníci republikové policie. Až pomine vliv drog, může přemýšlet o výšce trestu, který mu hrozí za útok na veřejného činitele. Sobotní případ opět ukázal, že i profese strážníků má svá rizika. Letos se již jeden zranil o použitou injekční stříkačku, což pro něj také znamenalo nutnost preventivních lékařských opatření, naštěstí ale událost nezanechala následky na jeho zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám