Hlavní obsah

Explozi bytu v Praze 4 mohl zavinit únik benzínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie stále nemá jasno v tom, co mohlo způsobit páteční výbuch a následný požár bytu v Pelhřimovské ulici v Praze 4. Explozi nepřežili dva lidé. Neštěstí však nemá na svědomí plyn, uvedli odborníci. V úvahu podle nich připadá manipulace s těkavou látkou či její únik z kanystrů, které se na místě neštěstí našly.

Článek

V bytech byl totiž podle hasičů cítit benzín. Podle policejní mluvčí Evy Brožové je ale třeba provést další expertizy. "Více možná ukáže také pitva," řekla.

Podle nájemníků měla kanystry uschovány na balkoně jedna z obětí exploze. Unikal z nich údajně právě benzín. Na jeho zápach si stěžovali sousedé. Obyvatelka je proto přestěhovala do bytu, kde se hořlavina zřejmě uvolňovala do vzduchu.

Plameny zcela zničily dva byty. Hasiči v nich našli těla čtyřiapadesátiletého muže z okresu Bruntál a devětačtyřicetileté ženy z okresu Mladá Boleslav. "Záchranná služba ošetřila a odvezla do nemocnice dvaasedmdesátiletou ženu, která se nadýchala zplodin," dodala.

Škoda, kterou způsobil silný požár, se odhaduje na tři milióny korun. Poškozena byla dokonce i některá auta zaparkovaná před domem. Statika domu je ale v pořádku. Na místě se stále pohybují hasiči, policisté a psovodi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám