Hlavní obsah

Policisté znají popis pachatelů, kteří přepadli směnárnu

PRAHA

Policisté už zjistili popis tří mužů, kteří v sobotu přepadli směnárnu v centru Prahy a odnesli si několik set tisíc korun. Jeden z nich dokonce střílel patrně z malého samopalu. Kriminalisté nyní shromažďují důkazy, vyhodnocují záběry z kamer a snaží se získat svědectví.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Samopal (ilustrační foto)

Článek

Do směnárny vešli dva pachatelé, třetí hlídal v vstupu do průchodu. Muž, který byl ozbrojen, by středního věku, měl světlou pleť, byl štíhlý, vysoký asi 1,7 metru a měl černé krátké vlasy. Na sobě měl černou bundu a kalhoty.

Jeho společník, který odcizil peníze, byl rovněž středního věku. Muž měl tmavou pleť, černé vlasy a byl štíhlý. Měřil asi 1,75 metru. Oblečený byl do modré džínové bundy a tmavých kalhot. Muž, jenž hlídal u dveří, byl silné, asi 1,8 metru vysoké postavy a byl holohlavý. Na sobě měl zelené tričko. Barvu jeho kalhot policisté neznají.

"Lupiči nebyli maskovaní a hovořili česky, pravděpodobně s cizím přízvukem," uvedla Eva Miklíková z pražské policie.

Jeden z pachatelů střílel

Přepadení se odehrálo tak, že jeden z mužů hlídal vstup do průjezdu v ulici Na Perštýně. Další dva muži šli do pasáže ke směnárně, v níž byl jeden zaměstnanec. Pachatelé ho vyzvali, aby jim vydal peníze, svůj požadavek jeden z nich umocnil střelbou, sdělila Miklíková.

Jakou zbraň skutečně použil, určí až balistická expertiza. Zaměstnanec potom otevřel dveře do směnárny. Druhý z pachatelů vstoupil dovnitř a odcizil peníze v různých měnách. Podle televize Nova to bylo zhruba 800 000 korun. [celá zpráva]

Muži potom z místa utekli. Jeden mířil do Bartolomějské ulice, dva směrem na Národní třídu. Policie v neděli požádala místní obyvatele, kteří si mohli v sobotu dopoledne všimnout něčeho podezřelého, aby se obrátili policii.

Reklama

Související témata:

Související články

Lupiči sebrali ze směnárny milión

Peníze v různých měnách v hodnotě přibližně milión korun uloupili ve čtvrtek dva lupiči ze směnárny cestovní kanceláře Petra Tour na náměstí v Domažlicích....

Výběr článků

Načítám