Hlavní obsah

Inspekce navrhuje trestní stíhání policisty Čaše

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Inspekce ministra vnitra ukončila vyšetřování dopravní nehody bývalého vedoucího dopravního inspektorátu ve Frýdku Místku Michaela Čaše (35 let) a navrhuje jeho trestní stíhání.

Článek

O dalším postupu rozhodne státní zástupkyně Jarmila Šajnová. "Zatím mohu jen potvrdit, že mi ve čtvrtek byl předložen inspekcí ministra vnitra spis s návrhem na zahájení trestního stíhání bývalého policisty pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla Šajnová s tím, že její verdikt padne příští týden. Pokud se veškerá obvinění potvrdí, hrozí Čašovi až tříleté vězení.

Čaš v noci 22. července na okraji Ostravy se svým seatem narazil do vozu před sebou, kde zranil ženu s chlapcem. V krvi měl mít 3,65 promile alkoholu. Čašovi nepomohlo ani tvrdošíjné opakování verze, že za volantem byla jemu blízká osoba, která po střetu utekla a on na místo řidiče jen přesedl, aby zapnul výstražná světla. To vyvrátili jak očití svědkové, tak další důkazy. Frýdecko-místecký policejní ředitel po necelém týdnu Čaše s okamžitou platností propustil. [celá zpráva]

K ukončení prověřování inspekce se Čaš nechce vyjadřovat. "K tomuto případu médiím nic neřeknu," prohlásil bývalý nadporučík do telefonu a zavěsil.

Svědek Jiří Jadrný, který seděl v nabouraném voze, výsledek šetření přivítal.

"Nemohlo (vyšetření) skončit ničím jiným. Vždyť manželka má s krční páteří stále problémy. Zůstává na nemocenské, na další kontrolu půjde až v září," povzdychl si.

Čaš není jediným vysokým policejním důstojníkem, jenž měl problémy s řízením. Policejního prezidenta Vladislava Husáka načapali v červenci novináři, jak řídil svůj vůz rychlostí, která výrazně přesahovala povolených 130 km/h. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám