Hlavní obsah

Chovanec ústavu vyhrožoval zabitím vychovatelů

Právo, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Šestnáctiletý chlapec vyhrožoval smrtí a následně fyzicky napadl třináct chovanců výchovného ústavu v Ostravě. Ohrožoval také čtyři zaměstnance a dvěma z nich hrozil zabitím s nožem v ruce. Nyní se nachází ve vazbě. Protože je mladistvý, hrozí mu nyní maximálně čtyřleté vězení.

Článek

Incident se stal ve středu krátce před polednem, kdy se pohádal s klienty ústavu. Nejprve napadl tři chovance mezi šestnácti až sedmnácti lety. Incident vyvrcholil útokem na šestnáctiletého mladíka z Frýdku - Místku, na kterého hodil dřevěný stupínek.

"Poškozený naštěstí nataženou paží nad hlavou zabránil svému vážnějšímu poranění. Stupínek jej zasáhl do ruky a chlapec spadl na zem. Zde byl mladík opět napaden útočníkem, tentokrát ranou pěstí do pravého oka," sdělil ostravský policejní mluvčí Milan Klézl. Obviněný mladík všem vyhrožoval, že je pozabíjí a nakonec utekl.

Hasicím přístrojem zamořil ústav

Asi po hodině ale napadl nejméně dalších deset chovanců ústavu, do kterých strkal a vyhrožoval jim. Svou agresi pak namířil proti vychovatelům. "Slovy "já vás zabiju" vyhrožoval dvěma vychovatelům. Přitom strhl ze stěny hasicí přístroj, který aktivoval. Následně práškovým přístrojem stříkal kolem sebe, až došlo k zamoření prostor ústavu," řekl Klézl.

Incident pak vyvrcholil v ředitelně ústavu při pohovoru s ředitelem a pracovnicí výchovného zařízení. "V jednu chvíli mladistvý chytil do ruky nůž na otevírání dopisů délky 25 cm, který ležel na stole, a tím začal mávat před obličejem přítomné ženy. Přitom na ní křičel "co by se stalo, kdybych tě zabil".

Ředitel se snažil mladíka uklidnit, ale ten se na něj také obořil, se slovy: "tak zabiju i tebe". Pak se naštěstí mladík zklidnil a nakonec nůž odhodil na stůl," doplnil policejní mluvčí Klézl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám