Hlavní obsah

Za smrtelnou nehodu v opilosti dostal tři roky

– PRAHA

Tříletý trest si ve čtvrtek vyslechl u Obvodního soudu pro Prahu 2 Tomáš Morávek z Opavy, který loni v říjnu najel opilý do skupinky lidí na chodníku na pražské magistrále. Při nehodě zahynul jeden člověk, další tři byli zraněni.

Článek

Neštěstí se stalo loni 10. října večer. Morávek jel se svým renaultem Wilsonovou ulicí. Podle své verze událostí se večer před nehodou rozhodl přespat u kamaráda, neboť se opakovaně pohádal s přítelkyní a bál, se že ho opustí. S kamarády popíjel alkohol. Ke kamarádovi se vydal opilý, v krvi měl 1,92 promile. Jeho cesta přes Dejvice na Vinohrady však skončila předčasně.

U hlavního nádraží údajně neočekával manévr jiného řidiče, který podle jeho slov udělal klasickou myšku. Morávkův vůz najel na chodník, kde narazil do zdi a odmrštil pětadvacetiletého muže. Ten na následky vážných zranění zemřel. Jeho žena se stará o tři děti a žádá po Morávkovi odškodné ve výši 720 000 korun.

Dodnes má strach z cesty autem

Auto narazilo také do skupinky lidí na chodníku. Devětadvacetiletý Rus utrpěl těžkou zlomeninu nohy, jeho o rok mladší manželka si ze srážky odnesla odřená záda a lehký otřes mozku. Pohmožděnou nohu a těžký otřes mozku měl další osmadvacetiletý ruský turista.

Morávek se po nehodě snažil pomoci zraněným, podle jedné ze svědkyň pak omdlel a odvezla ho sanitka. Nepřímým svědkem tragické nehody byla i Morávkova družka, jež náraz i okamžiky po havárii slyšela přes telefon, který zapomněl Morávek po rozhovoru s ní vypnout. Morávek od nehody řídil osobní vůz jen dvakrát a dodnes má údajně strach z cesty autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám