Hlavní obsah

Vydání Krejčíře asi bez šance, Seychely mlčí

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydání uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře ze Seychelských ostrovů je zřejmě bez jakékoliv šance na úspěch. Seychelská strana se více než půl roku, co dostala žádost od českého ministerstva spravedlnosti o jeho vydání, vůbec neozvala.

Článek

Ani fakt, že byl kontroverzní podnikatel v pondělí poprvé českými soudy pravomocně odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu za daňové úniky při dovozu luxusních aut, nijak nepomůže jeho vydání z ostrovů uprostřed Indického oceánu, kde se skrývá.

Žádost byla předána 10. ledna

"Tato skutečnost nic nemění, protože tento typ trestu nesplňuje podmínky pro vyžádání z ciziny. Muselo by se jednat o nepodmíněný trest a to minimálně na dobu čtyř měsíců odnětí svobody," sdělila Právu Kristina Přecechtělová z tiskového odboru ministerstva spravedlnosti.

Česká republika předala seychelským úřadům oficiální žádost o Krejčířovo vydání letos 10. ledna. "V tuto chvíli nemáme ze seychelské strany žádné zprávy ohledně aktuálního stavu projednání žádosti o vydání Radovana Krejčíře," uvedla v úterý Přecechtělová.

Seychelské úřady nad ním drží patronát

Krejčíř se ve své druhé knize netají, že má na Seychelách velmi dobré kontakty. Okamžitě ví o každém návštěvníkovi z České republiky. "Seychelská republika si nade mnou a mou rodinou vzala ochranný patronát," prohlásil ve své knížce. Přízeň seychelských institucí dokreslil další historkou.

"Když jsem se jednou večer vrátil z koupání, čekali na mě lidé z tajných služeb. Informovali mě, že tu jsou (na ostrovech) nějací dva čeští reportéři, kteří si neoprávněně točili vládní budovy a předvolební mítink na stadionu," napsal Krejčíř.

Reklama

Výběr článků

Načítám