Hlavní obsah

Ukradené registračky našli policisté v popelnici

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Fotbalistům Viktorie Úlice z Plzeňska pořádně zatopil zloděj. Během víkendu se vloupal do kabin i klubovny na hřišti a ukradl mimo jiné i registrační průkazy všech hráčů. Když už vedení klubu pomalu začínalo propadat beznaději, že nestihnou začátek sezóny okresního přeboru, přišla ve středu policie s dobrou zprávou. Vypátrala lapku i s registračkami.

Článek

"Hned jak jsme zjistili, že zmizely registrační průkazy, polilo mě horko. Na fotbalovém svazu, kam jsem to okamžitě nahlásil, mi řekli, že vystaví duplikáty, ale bude to stát tisíce korun. Navíc nebylo vůbec jisté, jestli to stihnou do prvního mistrovského utkání," vzpomínal na nedělní ráno šéf Viktorky Emil Šámal. Teď už hovoří s velkou úlevou.

Rozbrušovačka měla přinést peníze do pokladny

"Spadl mi kámen ze srdce. Ten chlap tam ukradl ještě další věci, ale hlavně že máme zpátky registračky," těšil se šéf klubu. Vysvětlení krádeže pro zloděje prakticky bezcenných papírků ale neměl. "Já tomu nerozumím. Vypadalo to, jakoby ho někdo navedl, aby nás poškodil.

Nechal za sebou ukrutnou spoušť. Sebral ještě mikrovlnou troubu, televizi z klubovny a rozbrušovačku, kterou jsme měli připravenou, abychom rozřezali železnou konstrukci. Tu nám darovala obec s tím, že ji můžeme prodat do kovošrotu a peníze si nechat v klubové pokladně," pokračoval Šámal.

Šéf klubu si chce se zlodějem popovídat

Kriminalisté zjistili, že zlodějem je třicetiletý muž z Plzně, který v Úlicích žije se svojí družkou. Obvinili ho z trestného činu krádeže vloupáním. "Proč sebral registrace hráčům nedokázal rozumně vysvětlit," řekl šéf kriminalistů okresního policejního ředitelství Plzeň-sever Vlastislav Fiala. Registrace skončily v popelnici před jednou z úlických bytovek, kam je zloděj vyhodil a kde je policie později našla.

"To bylo obrovské štěstí, protože druhý den vyváželi kontejner popeláři," dodal Šámal. Sám si chce také ze zlodějem popovídat. "Až ho tady zase uvidím, musím z něho dostat, proč sebral právě registrace. Možná jak kradl při tmě, tak hodil do káry i koženou tašku s průkazy, v domnění, že jsou tam třeba peníze," uzavřel předseda klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám