Hlavní obsah

Nevlastní otec s družkou týrali devítiletou dívku

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Teprve devítiletá dívka se stala obětí několikaměsíčního týrání ze strany svého pětačtyřicetiletého nevlastního otce a jeho jednatřicetileté družky z Opavy. Oba nejen že dívce fyzicky ubližovali, současně zanedbávali péči o přibližně roční dcerku. Policie dvojici obvinila z týrání svěřené osoby a muže i za ublížení na zdraví.

Článek

Muž starší z dětí napadal opakovaně a trestal dívku za drobná nedodržení příkazů. Současně se k dívce choval bezcitně a velmi hrubě. Dlouhodobé týrání vyvrcholilo v květnu letošního roku, kdy dívku bezdůvodně napadl na pokoji ubytovny. "Udeřil jí pěstí do obličeje až upadla na zem. Útokem jí způsobil podlitinu na tváři a další poranění. Dívka se před agresivním otcem často schovávala v prostorách ubytovny, kde bydleli," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Oba dospělí se nestarali ani o malé miminko. Od července loňského roku zanedbávali nejen jeho osobní hygienu, ale bezbranné dítě nechávali samotné bez dozoru. O malého sourozence se tak kvůli nepřítomnosti dospělých, nebo jejich opilosti, starala devítiletá holčička, která mladší sestru přebalovala a dávala jí i najíst. Opilé matce se dokonce občas stalo, že jí malá dcerka vypadla z kočárku na zem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám