Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec nepřežil nehodu na Jesenicku

OLOMOUC

V úterý odpoledne se v obci Široký na Jesenicku srazil čelně nákladní vůz z Ostravy s osobním vozem z Mikulovic. Čtyřiašedesátiletý řidič stodvacítky a jeho třináctiletý spolujezdec při nehodě zahynuli. Čtyřiašedesátiletá žena, která seděla na předním sedadle, utrpěla otřes mozku a pohmoždění hrudníku. Nehodu podle policie zavinil osmadvacetiletý řidič náklaďáku.

Článek

Ten je obviněn z ublížení na zdraví, informovala ve středu severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Podle mluvčí řidič nákladního vozu nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Před najetím do zatáčky začal intenzivně brzdit, na mokrém povrchu se mu ale zablokovala kola a vozidlo se stalo neovladatelným. "Ve smyku přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí stodvacítkou. Auto bylo vymrštěno vlevo mimo komunikaci. Své vozidlo dobrzdil po sjetí z komunikace do silničního příkopu," uvedla mluvčí.

Při nehodě na místě zemřel řidič osobního auta z Mikulovic. Jeho třináctiletý spolujezdec na zadním sedadle utrpěl těžká zranění, jimž podlehl po převozu do nemocnice.

Alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučila dechová zkouška. U řidiče stodvacítky byla nařízena soudní pitva ke stanovení příčiny smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám