Hlavní obsah

Lupiči převlečení za policisty ukradli desítky miliónů

SLAVKOV

Pět ozbrojených lupičů přepadlo ve středu ráno dodávku bezpečnostní služby. Ukradli z ní desítky miliónů korun. Lupiči byli převlečení za policisty. Policie po lupičích pátrá. Do akce byl nasazen také policejní vrtulník. Podle dostupných informací se jedná o nebezpečné pachatele.

Článek

Přepadení se stalo mezi půl osmou a osmou hodinou ráno mezi Slavkovem u Brna a Rousínovem. Novinkám informaci potvrdila mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková.

Na místě se nacházelo osobní auto stříbrné barvy Mazda 626, pravděpodobná registrační značka NAB 27-91 nebo NAB 27-97. Z tohoto vozidla vystoupilo čtyři až pět maskovaných lupičů oblečených do černých uniforem s nápisy "policie" a pod pohrůžkou střelné zbraně se jim podařilo odcizit částku v řádech desítek miliónů korun," uvedl policejní mluvčí.

Na místě bylo podle policie také bílé vozidlo Ford, jehož značku se policistům zjistit zatím nepodařilo.

Loupež se odehrála asi kilometr od Slavkova v místě, kde se silnice klikatí a jsou kolem ní stromy. Celé dopoledne bylo místo činu uzavřeno. Zkoumali jej kriminalisté a policejní experti.

Z dostupných informací vyplývá, že s penězi jeli dva pracovníci bezpečnostní služby. "Případ nebudeme komentovat," řekla Lenka Hroníková ze společnosti Brink's C.L. ČR s tím, že k němu ani nemá žádné informace. Měl by je mít sice generální ředitel firmy, ten ale podle Hroníkové není k zastižení.

Policie se obrací s žádostí o pomoc na lidi, kteří v inkriminované době projížděli uvedenou trasou, stejně tak jako všechny osoby, které viděly zmíněná vozidla v uvedeném prostoru, nebo je zahlédly při projíždění na kterémkoliv jiném místě, aby kontaktovali policii na čísle 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám