Hlavní obsah

Muž bloudil v Krušných horách dlouhých 13 hodin

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Šťastně skončila v neděli ráno odysea sedmapadesátiletého turisty z Karlových Varů. Muž se ztratil na německé straně hranic v sobotu večer, po třináctihodinovém pochodu na pokraji vyčerpání došel na hraniční přechod u Kraslic na Sokolovsku.

Článek

O pomoc požádala české policisty v neděli časně ráno turistova manželka. V Krušných horách vládlo nepříznivé počasí, kdy celou noc pršelo, rtuť teploměru se pohybovala okolo devíti stupňů. Policisté a záchranáři tak neváhali začít rozsáhlou pátrací akci, které se zúčastnili i pracovníci německé horské služby Bergwacht. Novinkám to sdělil člen krušnohorské horské služby Rudolf Chlad.

Bloudící turista v neděli v klidu odjel prvním ranním vlakem zpět do Karlových Varů. Na hřebenu Krušných hor předtím přežil drsné počasí i v šortkách a v krátkém tričku. Pracovníci horské služby zdůraznili, že jednou z příčin jeho potíží byla absence mobilního telefonu, který si na vrcholky hor nevzal s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám