Hlavní obsah

Při nehodě autobusu zemřel člověk

– KARLOVY VARY
Právo, Novinky, naj, pno

V Doubí na Karlovarsku havaroval v neděli po jedenácté hodině dopoledne zájezdový autobus. Neštěstí se stalo pod železničním mostem. Při nehodě zemřel jeden ze tří řidičů, kteří v autobusu jeli. Silnice byla do tří hodin odpoledne uzavřena. Neštěstí se stalo na hlavním silničním tahu z Plzně do Karlových Varů.

Článek

"Pětadvacetiletý řidič autobusu, který jel od přehrady Březová na Doubí, při průjezdu pod železničním viaduktem narazil do pravého pilíře mostu," popsal mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta. "Při nehodě byl smrtelně zraněn jeho spolujezdec, on sám utrpěl šok." Silnice byla zprůjezdněna před patnáctou hodinou.

"Na místě jsme ošetřili tři řidiče, kteří v autobusu jeli. Žádní cestující tam naštěstí nebyli. Jednoho zraněného jsme s poraněním hlavy převezli do nemocnice na chirurgii, dalšího v šoku jsme po ošetření nechali na místě. Třetí z řidičů bohužel utrpěl vážná zranění, kterým podlehl na místě," uvedl pro Novinky.cz mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta.

Autobus vezl turisty z Prahy do Karlových Varů, ve městě je vysadil, odjel do Doubí a pak se pro ně vracel. Po cestě havaroval.

Silnice je uzavřena v celé šíři, na místě zasahují hasiči, policisté i záchranná služba. Policisté odklání dopravu po objízdných trasách, ve směru od Plzně přes Vyhlídku a ve směru na Plzeň přes Karlovy Vary a na Prahu. Odstraňování nehody trvalo několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám