Hlavní obsah

Policejní komando zatklo střelce z Bohumína

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOHUMÍN

Kriminalistům se podařilo v pátek dopadnout sedmatřicetiletého Milana Vajbara, který podle nich za bílého dne v Ostravě střílel při automobilové honičce po osádce Volkswagenu Transporter. Přitom jednoho muže vážně zranil.

Článek

Nebezpečného pachatele policisté obvinili z pokusu vraždy, za který mu hrozí deset až patnáct let vězení.

"Střílejícího muže zatkla speciální zásahová jednotka v bytě u jeho známého v Bohumíně. Podařilo se to na základě ohlasů občanů po vyhlášení celostátního pátrání," uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Ozbrojený Vajbar skončil v policejní cele. "Je podán návrh na vzetí do vazby," doplnila.

Střelbu odstartoval konflikt mezi dvěma skupinami podnikatelů na bohumínské benzínové stanici, kde minulé pondělí řešili svůj obchodní spor. Právě Vajbar měl po skupince pěti mužů několikrát na benzínce vystřelit. Ti rychle naskočili do auta a začali ujíždět do Ostravy.

Vajbar je však se svým společníkem Petrem Chalkidisem pronásledoval ve svém BMW. Jednou ranou se mu přitom podařilo zasáhnout muže, který seděl v zádní části dodávky. Prchající muži se schovali až na krajském policejním ředitelství. "Po Petru Chalkidosovi stále pátráme," dodala Bednarčíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Obchodní spor řešili podnikatelé střelbou

Pokusem o vraždu se podle policistů snažila řešit vzájemné neshody skupina podnikatelů z Karvinska. Ke konfliktu, který vyústil ve zběsilou automobilovou...

Výběr článků

Načítám