Hlavní obsah

Recidivista dostal za bodnutí družky 13,5 let

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Za to, že letos v lednu při opilecké hádce bodl ve společně sdíleném ostravském bytě svou družku, která málem vykrvácela, dostal v pátek šedesátiletý Josef Kunčar 13,5 let vězení. Krajský soud v Ostravě do trestu za pokus o vraždu promítl i skutečnost, že Kunčar byl už jednou za hrdelní zločin odsouzen a teprve loni na podzim mu skončila zkušební doba podmíněného propuštění z vězení.

Článek

Ani předchozí osmiletý trest za smrtící útok sekyrou na opileckého kumpána, ani následující protialkoholní léčba však nepřiměly Kunčara, aby začal vést spořádaný život. Hádky s partnerkou Věrou Žáčkovou (39), která rovněž není žádným andílkem, byly na denním pořádku.

Přežila jen díky rychlému zákroku záchranářů

Osudného 14. ledna ale už šlo do tuhého. Žena v zoufalství zvonila na sousedku a žádala, aby zavolala policii, protože ji Kunčar ohrožuje s nožem. "Řekla jsem jí, že nikoho volat nebudu, ať se domluví jako normální lidé," vypověděla sousedka. O půl hodiny později pak žena na sousedku zazvonila podruhé, tentokrát s hlubokou krvácející ránou v břiše a slovy "On mne bodnul."

Na místo tak kromě policie musela vyjet i záchranná služba. Žena přežila jen díky rychlému lékařskému zákroku a dvěma operacím. "Nůž náhodou minul důležité srdeční tepny, a to o jeden až dva centimetry," řekl soudce.

Žena marně přesvědčovala soud o nevině svého milého

Žáčková se u soudu snažila svému muži, který se k útoku přiznal, pomoci falešným alibi. "Zakopla jsem, omylem jsem mu vytrhla nůž z ruky a při pádu se bodla," přesvědčovala soud žena.

Nevěrohodná byla i výpověď jediného očitého svědka, který se v době incidentu zdržoval v bytě. Před vstupem do jednací síně se posilňoval červeným vínem z PET-lahve a jeho zjev budil veřejné pohoršení. "Podle toho, jak svědek vypovídal, je zřejmé, že jde o osobu zcela degradovanou," dodal soudce.

Odsouzený Josef Kunčar se proti verdiktu na místě odvolal, takže případ bude muset znovu posoudit Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám