Hlavní obsah

Malý chlapec bloudil v noci po lese, přežil ve zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA-ZÁPAD

Noc hrůzy prožili ze čtvrtka na pátek rodiče osmnáctiměsíčního chlapce, který se jim ztratil ve čtvrtek večer ze zahrady rodinného domku v obci Březová-Oleška nedaleko hlavního města. Hodiny čekání a policejního pátrání nakonec skončily šťastně, když malého turistu nalezl cizí člověk v pátek ráno bez zranění 2,5 kilometru od domova.

Článek

Pro policisty i zdravotníky je počínání batolete téměř záhadou. Chlapec totiž bez jakékoli újmy ušel neobvykle velkou vzdálenost. A to bos a v noci, která byla velmi chladná a deštivá.

Chlapce se slzami v očích našel na lesní cestě místní občan. "Vzal ho domů, kde ho omyli a položili zahřát do postele. Při příjezdu lékaře se chlapeček už usmíval. Je opravdu zázrak, že to tak dobře dopadlo," uvedl mluvčí policie Prahy - západ.

"Záchranáři zjistili, že chlapec je po celonočním pochodu podchlazen, ale vážněji poraněn není. Chlapce záchranáři převezli na pozorování do krčské nemocnice v Praze," uvedla Nina Šeblová ze středočeské záchranné služby.

Chlapec se ztratil ve čtvrtek odpoledne, jeho matka nahlásila zmizení v půl desáté večer. Policie ihned zahájila rozsáhlou pátrací akci do které se zapojilo na 60 policistů a asi stovka místních lidí. "Pátrání však bylo bezvýsledné. Ranní zprávu o nalezení chlapce proto všichni přijali s velkým nadšením," doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám